Het belang van een goede vakantieregeling

Het belang van een goede vakantieregeling

6 juni 2018

 

De meivakantie ligt alweer even achter ons, maar de zomervakantie komt snel in zicht. In mijn vorige blogs heb ik u er al op gewezen dat u soms toestemming moet hebben van de andere ouder om met uw kind(eren) op vakantie te kunnen of als u een paspoort of identiteitskaart voor uw kind(eren) moet aanvragen.

Voordat u hier aan toekomt moet u zich allereerst de vraag stellen: is de vakantieregeling met mijn ex-partner wel goed geregeld? Is het ouderschapsplan dat u met uw ex-partner heeft nog wel up-to-date, moet deze aangepast worden of moet u het misschien zelfs nog wel opstellen?

Voor ouders die allebei het gezag hebben over hun nog minderjarige kinderen en die gaan scheiden, is het verplicht om een ouderschapsplan op te stellen als de relatie wordt verbroken. In een  ouderschapsplan staat onder meer welke reguliere omgangsregeling u met elkaar afspreekt, maar daarin staat ook een regeling voor de vakanties en feestdagen.

Sommige ouders willen alle vakanties en feestdagen per jaar vastleggen. Het voordeel daarvan is dat u ieder jaar precies weet waar u aan toe bent. Er zijn ook genoeg ouders die de vakanties en feestdagen in onderling overleg met elkaar willen regelen op het moment dat het zover is.

Helaas zie ik in de praktijk regelmatig gevallen waarin de verdeling van de vakanties en feestdagen tot discussie leidt. In dat geval is het aan te bevelen om samen om de tafel te gaan om de vakantieregeling vast te leggen of te herzien. Lukt het u samen niet om tot een goede regeling te komen dan kunt u altijd naar een mediator of naar een advocaat die samen met u gaat kijken wat voor u de beste oplossing zou zijn. Slaagt de mediation niet of is overleg met uw ex-partner helaas niet meer mogelijk, dan kan het ook altijd aan de rechter worden voorgelegd. De rechter neemt dan een beslissing op uw verzoek.

Let er ook in dit geval weer op dat deze procedure bij de rechtbank enige tijd in beslag neemt. Trek dus op tijd aan de bel als de vakantieregeling niet, dan wel niet goed, is geregeld.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp of over mijn vorige blogs, neem dan contact met mij op via 073-3035803 of zet uw vraag op de mail (lbakker@startadvocaten.nl). Ik geef u graag advies.